Trainingsbegeleiding en coaching

Of je net begint met sporten of prof bent, iedere sporter heeft een doel. Wielrenners willen hun eerste rit van 100 kilometer volbrengen, een granfondo rijden of een koers winnen. Hardlopers gaan voor een vlijmscherpe tijd op de tien Engelse mijl of marathon. Misschien heb je nog helemaal geen sportachtergrond en wil je juist op verantwoorde wijze meer gaan sporten. Met trainingsbegeleiding en coaching helpt Booming Sport dromen te verwezenlijken.

Een doel zonder een concreet plan is niet meer dan een wens. In de praktijk is het echter nog niet zo eenvoudig om de weg naar het doel uit te tekenen. Want waar begin je? Welke trainingsschema’s volg je? En hoe zorg je voor een juist evenwicht tussen inspanning en rust? De keuze voor een persoonlijke trainingsbegeleider en coach kan raadzaam zijn. Daarbij maakt het niet uit of je een beginnend wielrenner bent die voor het eerst een uur op een racefiets zit of een topsporter die zich wil kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen. Met ambitieuze, maar haalbare stappen kom je samen met je personal trainer steeds een stap dichter bij het ultieme doel.

Booming Sport blog

Waarin is de aanpak van Booming Sport onderscheidend?

Met alle ervaring in fysiotherapie en in de sportwereld is er veel kennis van de werking van het bewegingsapparaat. We weten wat ervoor nodig is om het lichaam fysiek klaar te stomen voor de grote uitdaging. Booming Sport benut de kennis en kijkt tegelijkertijd naar de persoon en privéomstandigheden. Stel dat je de toerversie van de Ronde van Vlaanderen tot een goed einde wil brengen; dan ziet je weg naar dat doel er net even anders uit als je een stressvolle baan van veertig uur per week hebt. Met personal training zorgt Booming Sport in de trainingsbegeleiding en coaching voor maatwerk. En dat is een groot pluspunt ten opzichte van standaard schema’s die geen of weinig rekening houden met jouw omstandigheden.

Hoe ziet de werkwijze eruit?

Alles begint met een intakegesprek waarin je het doel kenbaar maakt. Wil je afvallen door te beginnen met sporten? Ga je voor een triatlon? Of wil je een snelle 10 kilometer kunnen hardlopen?
Booming Sport leert je kennen als mens en krijgt inzicht in het werk dat je doet, je gezinssituatie en sociale leven en je voedingsschema.
Booming Sport maakt een inschatting van de haalbaarheid van het doel en ontwikkelt een plan met ambitieuze, maar reële stappen die je vanaf dag één moet zetten.
Tussentijds is er contact, zoveel als nodig is. Soms telefonisch, soms onder vier ogen. De frequentie wordt onderling afgestemd.
Je houdt in erkende online software (denk aan TrainingPeaks) je trainingsoutput bij en geeft daarbij aan hoe trainingen zijn verlopen. Waar nodigt stelt Booming Sport het plan tussentijds bij. Zo train je jezelf verantwoord en efficiënt op.
Booming Sport ondersteunt je indien gewenst op het moment suprême

Kom naar onze praktijk

Booming Sport heeft in de praktijk in Boekel (Noord-Brabant) een eigen sportruimte met toestellen en materialen waar je onder begeleiding kunt trainen. Daar ben je uiteraard van harte welkom. Woon je wat verder weg, dan zoekt Booming Sport met jou naar een geschikte trainingslocatie in de buurt. Indien je een stok achter de deur of extra motivatie nodig hebt, trainen we samen. Elke sporter, beginner of prof, krijgt trainingsbegeleiding op maat.