Fysiotherapie voor sporters

Last van het hielbeen bij het hardlopen? Dreigt heftige rugpijn het plezier in wielrennen weg te nemen? Of moet je het tennisracket voorlopig opbergen als gevolg van een zweepslag op de tennisbaan? Met sportfysiotherapie helpt Booming Sport je er zo snel mogelijk weer bovenop. Ongeacht de sport die je beoefent en de fysieke klachten die tijdens en rond de inspanning opspelen.

Als je als sporter iets níet wilt, dan is het wel met pijn sporten als gevolg van een blessure. Toch komt het vaker voor dan we zouden willen. De belasting is in zo’n geval groter geweest dan de belastbaarheid. Of de trainingsopbouw of het materiaal is niet optimaal gebleken. Als sportfysiopraktijk behandelen we blessures aan alle spieren en gewrichten, in welke sport dan ook. De fysiotherapie voor sporters richt zich op een spoedig herstel van het fysieke ongemak, zodat je snel weer in training kunt. Ook is er bij de sportfysiotherapie aandacht voor de training van spieren die nog wél belastbaar zijn. Want geblesseerd zijn, wil niet zeggen dat je helemaal niets meer kunt doen.

Booming Sport

Wat is onze werkwijze?

Je klopt zelf bij ons aan of hebt een verwijzing van de huisarts.
Zonder verwijzing starten we met een screening om te achterhalen of er niets ernstigs is waarvoor het toch belangrijk is om eerst bij de huisarts langs te gaan.
In een vraaggesprek proberen we de hulpvraag helder te krijgen. Om welke klachten gaat het, wanneer treden ze op en hoe zijn ze ontstaan? Daarnaast bespreken we de gezondheidssituatie in het algemeen, factoren die van invloed kunnen zijn op de klacht en waarden die jij belangrijk vindt.
We nemen de tijd voor een lichamelijk onderzoek en fysieke tests.
In een gesprek koppelen we terug wat we hebben gevonden. En we bespreken het behandeldoel: wat wil je bereiken met de sportfysiotherapie? Oftewel: wanneer ben je tevreden?
Er komt een maatwerk behandelplan dat aangeeft wat ervoor nodig is om het behandeldoel te bereiken. We spreken de taal van de sporter en snappen dat snelle revalidatie gewenst is.

Booming Sport

Hoe voorkom je fysieke klachten?

Onze fysiotherapie voor sporters is erop gericht dat je na behandeling weer vrij bent om hetgeen te doen wat je het liefst doet: sporten. En dat zonder afhankelijk te zijn van de sportfysiotherapeut. Aandacht voor preventieve maatregelen is daarbij een belangrijk aspect. Dat moet herhaling van het probleem voorkomen. Mocht de blessure niet voor 100 procent te genezen zijn, dan kijken we samen naar het best denkbare alternatief. Hoe houden we de situatie stabiel en voorkomen we dat de klachten verergeren?

Wat zijn veelvoorkomende blessures en klachten?

Booming Sport staat klaar voor iedere sporter op ieder niveau, of het nou een voetballer, wielrenner, hardloper, tennisser of krachtsporter is. Elke sport en discipline heeft zo zijn eigen blessureleed waarbij sportfysiotherapie kan helpen om de klachten sneller weg te nemen of de hinder daarvan te beperken. De topdrie van blessures die wij voorbij zien komen.

Knieklachten
Knieklachten

Knieblessures komen het meest voor. Hardlopers kampen met de welbekende lopersknie (iliotibiale bandsyndroom), voetballers beschadigen hun kruisbanden of meniscus en onder meer volleyballers en tennissers verdraaien hun knie tijdens het spel. Het zijn vaak hardnekkige blessures die je zonder adequate behandeling lange tijd aan de kant houden.

Enkelblessure
Enkelblessure

Zeker de zaalsporters, hockeyers en voetballers onder ons hebben nogal eens af te rekenen met een vervelende enkelblessure. Vaak gaat het om een verzwikking waarbij de banden rond het enkelgewricht uitrekken. Soms scheuren de banden in of zelfs helemaal af. De zwelling beperkt je bewegingsmogelijkheden en maakt de blessure pijnlijk.

Rugpijn
Rugpijn

Bij wielrennen en mountainbiken zit je soms wel een paar uur lang in dezelfde positie voorover gebogen op de fiets. De lage rugspieren kunnen overbelast raken en soms ontstaan er zeurende nekklachten. Met de juiste oefeningen en aandacht voor de aard van het probleem zijn de klachten prima te verhelpen.

Kom naar onze praktijk

Booming Sport beschikt over een compacte, professioneel ingerichte praktijk in hartje Boekel. De ruimte is een perfecte plaats waar je in alle rust en onder persoonlijke begeleiding kunt werken aan je herstel. Door de ervaring in fysiotherapie én sport komen veel sporters, zowel beginners als topsporters, van ver, ook van buiten de provincie Noord-Brabant. Indien je blessure het onmogelijk maakt om te reizen, komt Booming Sport naar je toe.