Alle diensten

Tijdens het sporten ontstaan zo nu en dan vervelende blessures. Soms zijn er andere fysieke hindernissen die het uitoefenen van een sport in de weg staan. Met onze fysiotherapie voor sporters helpen we blessures te behandelen en bevorderen we de revalidatie. Samen kijken we hoe de weg naar herstel eruit moet zien. Alles bij de fysiotherapie is erop gericht om zo snel mogelijk klaar te zijn voor nieuwe, krachtige of langdurige inspanningen.

Je hebt een bepaald sportdoel voor ogen. Je weet echter niet hoe je het kunt bereiken. Booming Sport zorgt voor persoonlijke begeleiding en heeft daarbij aandacht voor alle factoren die van invloed zijn op jouw prestatie. We houden naast de fysieke gesteldheid rekening met voeding, de mentale aspecten, het sociale leven en je dagelijkse werk. In elke tak van sport en voor elk niveau is trainingsadvies en coaching mogelijk.

Iedere sporter wil weten hoe de conditie is, voordat hij of zij begint met de voorbereidingen op het sportdoel. Booming Sport verricht zogeheten submaximaal testen op een ergometer. Door middel van berekeningen krijg je een indruk van het uithoudingsvermogen en hoe je moet trainen om verder te komen. Door deze inspanningstest herhaaldelijk uit te voeren, breng je in kaart in hoeverre je conditie verbetert. Maximaal testen is ook mogelijk. Dit gaat in samenwerking met een sportarts uit ons netwerk.

Voor verbetering van een sportprestatie moet de gehele bewegingsketen goed functioneren. Een zwakke schakel kan de keten negatief beïnvloeden en het risico op blessures vergroten. Met zeven testen we de fundamentele bewegingspatronen, zowel links als rechts.

Denken we aan meten en wegen, dan denken we aan gewicht. We berekenen bij de lichaamsanalyse de Body Mass Index (BMI). Dit cijfer geeft inzicht in de mate van over- of ondergewicht. Samen met de gemeten buikomvang zegt de BMI iets over je gezondheid en de kans op onder meer hart- en vaatziekten en diabetes. Met een lichaamsanalyse meten we tevens de hoeveelheid lichaamsvet. Hieruit valt het percentage spiermassa af te leiden.

Zeker wielrenners krijgen vroeg of laat met een valpartij te maken. Maar ook in andere sporten kom je weleens ongelukkig ten val. Soms kom je er met een schrammetje vanaf, soms zijn de gevolgen helaas erger. Booming Sport biedt ondersteuning bij de wondverzorging en helpt je de genezing te bespoedigen.

Niet alleen trainen is belangrijk om progressie in het sporten te boeken, ook goede voeding kan helpen je prestaties te optimaliseren en een fitter lichaam na te streven. Sporten en voeding zijn daarom niet van elkaar te scheiden. Met de juiste voeding sta je goed voorbereid aan de start van een evenement. En met de juiste voeding na afloop bevorder je het herstel van het lichaam. Zo kun je een volgende inspanning en uitdaging sneller aan.

Last van rug, nek, schouders of tintelende vingers tijdens het fietsen? De kans bestaat dat je wél een goede racefiets hebt, maar deze niet goed staat afgesteld. Daardoor ontwikkelen zich klachten, vooral bij langere trainingen en ritten. Booming Sport kan je helpen om je fietspositie te optimaliseren en daarmee je houding op de fiets te verbeteren. Zo blijven klachten achterwege en heb je meer plezier in de wielersport.

Sportmassage kan belangrijk zijn voor degenen die prestatiegericht actief zijn. Met een sportmassage stimuleer je de doorbloeding van spieren. De afvoer van afvalstoffen gaat zo een fractie sneller. Dat bevordert het fysieke herstel. Een diepe sportmassage doen we meestal enkele dagen voor of na een inspanning. Kort rond een event of doel kiezen we voor een iets lichtere massage. Anders is de belasting voor de spieren te groot. We masseren ook preventief om blessures te voorkomen.

Neem je met een groep deel aan Alpe d’HuZes, Tour du ALS of een ander evenement en ben je op zoek naar iemand die sportverzorging, EHBSO en/ of sportmassage biedt? Booming Sport gaat graag ter plaatse om de gewenste dienstverlening te leveren.

Tarieven

Booming Sport heeft geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dat betekent dat na iedere behandeling een factuur ontvangt. Die kun je ter plaatse per pintransactie voldoen. De factuur is eenvoudig bij de eigen zorgverzekeraar te declareren. Afhankelijk van de polis krijg je deze kosten gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is per zorgverzekeraar anders. Check je polis of ga dit online na.

KNGF.png

Booming Sport staat uiteraard ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. We voldoen aan alle kwaliteitseisen die de KNGF stelt.

Tarieven

Fysiotherapie

Screening/ blessureadvies12,50
Screening, intake en onderzoek55,00
Intake na verwijzing55,00
Behandelsessie30,00
Toeslag aan huis10,00
Niet-nagekomen afspraak zonder afmelding22,50

Trainingsbegeleiding
De vergoeding is afhankelijk van het persoonlijke plan dat tijdens en na het intakegesprek op maat wordt gemaakt.

Sportfysiotherapeutisch onderzoek

Dit onderzoek bestaat uit een lichaamsanalyse, conditietest, functional movement screen en beweegadvies.55,00

Sportmassage

Sessie 30 minuten25,00
Sessie 60 minuten 40,00

Medische verzorging evenement
Prijs op aanvraag