Opschalen naar een ‘nieuw normaal’

Opschalen naar een ‘nieuw normaal’

Afgelopen maanden heeft COVID-19 ons leven beheerst. Veel mensen zijn door het virus gegrepen en de corona-maatregelen hebben onze vrijheid behoorlijk ingeperkt. Wel met het resultaat dat het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopnamen fors zijn afgenomen. Voor de zorg, die wekenlang topsport heeft geleverd, neemt de druk nu iets af.

Het kabinet heeft inmiddels groen licht gegeven dat bepaalde contactberoepen, waaronder de fysiotherapie, weer kunnen opschalen en er komt een opzet voor versoepeling van de coronamaatregelen voor andere andere beroepsgroepen en bedrijfstakken.

Wat betekent dit voor Booming Sport?

Fysiotherapie is mogelijk als we ons aan de richtlijnen houden. We hebben hiervoor een hygiëne-protocol opgesteld, wat onder aan de pagina is na te lezen. Op deze manier kunnen we samen veilig aan uw gezondheid werken.

Online-trainingsbegeleiding

Naast fysiotherapie biedt Booming Sport trainingsbegeleiding en coaching online. Dat kan met behulp van videobellen, e-mail, whatsapp en door eventueel gebruik te maken van een online programma zoals TrainingPeaks. Hierin kan een trainingsplan met bijbehorende trainingen duidelijk worden uitgezet en kunnen gedane trainingen worden verwerkt en geanalyseerd. Uiteraard begint het met een trainingsdoel. Wellicht heb je je doelen bij moeten stellen, omdat de sportwedstrijden geannuleerd zijn. Erg vervelend, maar het biedt tegelijkertijd ook mogelijkheden voor nieuwe en andere doelen. Zo is er meer tijd om je basis te vergroten, je techniek te verbeteren, je voeding onder de loep te nemen of mentale vaardigheden onder de knie te krijgen. Booming Sport kan hierbij de juiste ondersteuning bieden.

Beweegadvies

Misschien is TrainingPeaks een stapje te ver, maar heb je er wel behoefte aan adviezen te krijgen om je gezondheid en conditie te verbeteren. Wil je zelfstandig gaan hardlopen of wielrennen of toch liever krachtoefeningen doen in de tuin? Waar moet je aan denken, wat heb je nodig en hoe bouw je een training op? En niet onbelangrijk…hoe houd je de risico’s op een blessure zo klein mogelijk? Booming Sport helpt graag. Voor een betere gezondheid in het ‘nieuwe normaal’.  Improve yourself!

Tekstvak: HYGIËNE-PROTOCOL COVID-19

Algemene regels

-	was je handen regelmatig
-	hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-	houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand
-	gebruik papieren tissues
-	geen handen schudden
-	blijf thuis bij klachten als hoesten, niezen, koorts en keelpijn. 
-	behandeling wordt direct gestopt indien alsnog symptomen van COVID-19 
-	de frequentie van face-to-face behandelingen wordt zo laag mogelijk gehouden
-	kom zoveel mogelijk alleen 
-	max. 5 min. voor de afspraak aanwezig
-	breng zelf 2 grote handdoeken mee    

Werkwijze

-	vooraf is telefonisch bepaald of een face-to-face behandeling in de praktijk noodzakelijk is en veilig kan plaatsvinden
-	gebruik direct na binnenkomst desinfecterende gel voor uw handen
-	werp gebruikte papieren tissues in de daarvoor bestemde afvalbak
-	vermijd zoveel mogelijk gebruik van het toilet
-	neem plaats op de stoel in de gang en wacht tot u wordt opgehaald
-	wij geven u geen hand en bieden u geen koffie/thee/water aan
-	volg verdere instructies van de therapeut op
-	indien tijdens de behandeling 1,5 meter afstand niet mogelijk is dragen wij een mondkapje
-	afspraken worden met tussentijd gepland zodat we na de behandeling  de spreekkamer/behandelkamer/trainingsruimte en gebruikte materialen kunnen reinigen