De belangrijkste tips om het coronavirus de baas te blijven

De belangrijkste tips om het coronavirus de baas te blijven

Het coronavirus was wereldwijd al langer onder ons, maar nu wordt het per dag meer en meer duidelijk hoe hard deze vijand toeslaat. In de nabije omgeving worden mensen getroffen door het virus. Sommige van hen vertonen ‘normale’ griepverschijnselen, maar de meer kwetsbare mensen worden ernstig ziek. De ziekenhuizen en met name de IC-afdelingen liggen vol, de artsen en het verplegend personeel maken overuren.

Groepsimmuniteit

Veel Europese landen hanteren het ‘lock down’ systeem, wat betekent dat je alleen voor noodzakelijke verplaatsingen de deur uit mag. Nederland gooit het land niet op slot, maar wil ‘groepsimmuniteit’ opbouwen. Er worden strikte sociale maatregelen opgelegd…maximale controle met veel sociale afstand. Geleidelijk aan zullen meer mensen besmet raken met het virus, antistoffen opbouwen en zo immuun worden. Hoe meer mensen met het virus in aanraking zijn geweest, hoe groter de muur van immuniteit en hoe kleiner de kans voor de overige mensen dat zij besmet raken met het virus. Zaak is wel dat niet de kwetsbare mensen met het virus in aanraking komen.  Zij hebben niet de kracht om het virus adequaat te tackelen.

Wat doen we wel en wat doen we niet?

 • Blijf uit de buurt van mensen die besmet zijn met het virus.
 • Indien verkouden, vermijd sociaal contact buiten de deur.
 • Beperk het bezoek aan kwetsbare personen.
 • Houd de sociale afstand op 1,5 meter en voorkom groepsvorming.
 • Zorg voor een goede hand-hygiëne.
 • Vermijd hand/gezicht-contact.
 • Zorg voor een goede hygiëne van je directe omgeving, je persoonlijke spullen en het voedsel dat je bereidt.
 • Neem je verantwoordelijkheid en spreek indien nodig anderen hier ook op aan.
 • Let op elkaar en help elkaar.

Wat te doen om gezond te leven en bestand te zijn tegen het virus?

 • Eet gezond…zorg voor voldoende koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen.
 • Kom in de buitenlucht en geniet van de zon, de belangrijkste bron van vitamine D wat een belangrijke rol speelt bij een sterk immuunsysteem.
 • Zorg voor een goede nachtrust.
 • Zorg voor voldoende ontspanning.

Kunnen we dan nog wel buiten sporten?

 • Buiten sporten mag, maar ga alleen of in tweetallen, maar houdt je aan de 1,5 meter sociale afstand.
 • Vermijdt lange duurtrainingen of hoog intensieve trainingen. Deze trainingen verlagen je immuunsysteem en maken je meer vatbaar voor virussen.
 • Zorg ook tijdens het sporten voor voldoende voedingsstoffen en een goede voedselhygiëne.
 • Krijg je een loopneus, leeg je neus dan niet in de vrije natuur maar gebruik een papieren zakdoek en gooi deze na afloop in een daarvoor bestemde afvalbak.

Spierkracht op peil houden

Ook als je niet naar buiten kunt voor beweging is het goed om je spierkracht zo goed mogelijk op peil te houden. Er zijn veel oefeningen die je binnenshuis kunt doen zonder speciale hulpmiddelen, met inzet van je eigen lichaamsgewicht.

Fysiotherapie en trainingsbegeleiding

Bij BoomingSport staan de activiteiten momenteel ook op een lager pitje. Alle sportwedstrijden zijn afgelast en het is onduidelijk wanneer de sporters weer in topvorm moeten zijn om hun eerder gestelde doelen na te streven.  Dit is nu echter van ondergeschikt belang. De volksgezondheid staat voorop en hier kunnen we allemaal ons steentje aan bijdragen.

Fysiotherapiebehandelingen en persoonlijke trainingsbegeleiding kunnen doorgaan, mits iedereen met respect de opgelegde maatregelen naleeft.

Uiteraard willen we iedereen zo goed mogelijk helpen waar nodig. U kunt dan ook ten aller tijde contact met ons opnemen, telefonisch of per email. In overleg kunnen we dan bekijken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

Denk in mogelijkheden en probeer ook de positieve dingen te zien. Improve yourself!